Zagotovljena dodatna sredstva za izgradnjo nove dvorane v Cankarjevem domu

Ministrstvo za kulturo, 31. avgust 2022 ― Na pobudo Ministrstva za kulturo je vlada odobrila dodatna sredstva za projekt izgradnje nove dvorane v Cankarjevem domu, ki je uvrščen v veljavni Načrt razvojnih programov 2022–2025. Vrednost projekta, ki je bila prvotno ocenjena na 475.236 evrov, se je zaradi povišanja cen na trgu v letu 2022 povišala na 908.058 evrov.

MOL napovedala poziv za sofinanciranje projektov s podporo Ustvarjalne Evrope

Motovila, 31. avgust 2022 ― Mestna občina Ljubljana bo 2. sept. objavila javni poziv za sofinanciranje projektov NVO na področju kulture s sedežem v MOL, ki so bili izbrani na razpisih Ustvarjalna Evropa (Kultura). Rok za prijavo do porabe sredstev oz. najdlje do 2. okt. 2022. The post MOL napovedala poziv za sofinanciranje projektov s podporo Ustvarjalne Evrope appeared first on Motovila.

Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Nova Gorica podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta EPK 2025

Ministrstvo za kulturo, 31. avgust 2022 ― Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko in župan občine Nova Gorica Klemen Miklavčič sta podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta Evropska prestolnica kulture 2025 Nova Gorica - Gorica. Ob slavnostnem podpisu pogodbe je ministrica poudarila, da gre za izjemno pomemben projekt Slovenije v prihodnjih letih.

Javna obravnava Pravilnika o strokovnih komisijah

Ministrstvo za kulturo, 26. avgust 2022 ― Ministrstvo za kulturo daje v javno obravnavo predlog Pravilnika o strokovnih komisijah. K sodelovanju v javni obravnavi vabimo stanovske in zagovorniške organizacije, predstavnike javnih zavodov, samozaposlene, posameznike, posameznice in vso zainteresirano ter širšo javnost. Rok za oddajo predlogov, pripomb in mnenj je do vključno 6. septembra 2022.

Predsednik Borut Pahor prejel veliko nagrado Jožeta Plečnika 2022

Ministrstvo za kulturo, 26. avgust 2022 ― Veliko nagrado Jožeta Plečnika (Grand Prix Jože Plečnik 2022), ki jo Uprava Praškega gradu od leta 2018 podeljuje za izjemne dosežke na področju arhitekture, gradbeništva in varstva arhitekturne dediščine, so letos prvikrat podelili državniku. V letu, ko obeležujemo 150. letnico Plečnikovega rojstva, jo je prejel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Ministrstvo za kulturo in Slovenske železnice sprejela dogovor o podaljšanju najemne pogodbe Emi Kugler

Ministrstvo za kulturo, 25. avgust 2022 ― Slovenske železnice so sprejele sklep, da najemniku Zavod Zank, ki ga vodi Ema Kugler, podaljšajo brezplačno uporabo dela objekta Stara strugarna na območju Železniškega muzeja v Ljubljani. Na Ministrstvu za kulturo odločitev, ki so jo Slovenske železnice sprejele na pobudo ministrice dr. Aste Vrečko in filmske ustvarjalke Eme Kugler, pozdravljamo.

Ministrstvo za kulturo ostro obsoja spolno nasilje

Ministrstvo za kulturo, 22. avgust 2022 ― V zadnjih dneh je bilo po socialnih omrežjih javno izpostavljenih več anonimnih pričevanj o primerih spolnega nadlegovanja na področju kulture. To ni prvi takšen primer, saj so se obtožbe o spolnem nasilju lani razširile tudi na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, zaradi česar je bil kazensko ovaden igralec in profesor igre Matjaž Tribušon.

Unesco širi mrežo strokovnjakov s področja nesnovne kulturne dediščine

Ministrstvo za kulturo, 10. avgust 2022 ― Unesco je objavil mednarodni poziv za strokovnjake s področja nesnovne kulturne dediščine, s katerim želi razširiti globalno mrežo strokovnjakov Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine iz leta 2003. Strokovnjaki z vključitvijo v mrežo pridobijo dragoceno znanje, mednarodne povezave in možnost delovanja v različnih državah. Rok za oddajo prijav je 28. avgust 2022.
še novic